NE VÁSÁROLJ SEMMIT NAP – Bolba Fekete Pénteke -1. rész

NE VÁSÁROLJ SEMMIT NAP – Bolba Fekete Pénteke

1. rész

Back Friday? – Kell ez nekünk?

6358382114834982661308136416_screen-shot-2015-11-22-at-2-03-55-pm

Fekete Péntek. Ismét egy olyan – véleményünk szerint – rendkívül káros “hagyomány” az Egyesült Államokból, ami hazánkba is belopakodott. A hálaadást követő pénteki nap, a karácsonyi bevásárlás kezdete. Eltúlzott árengedmények, vásárlásra provokáló akciók jellemzik. Ilyenkor rengeteg ember számlálatlanul költeni kezdi a pénzt, nyakába kapja a boltokat, és enged a vásárlási láznak. De valóban szükség van erre? Spórolunk vagy önigazolást keresünk? Valóban takarékoskodunk vagy bedarált minket a “cucc-ipar”?

 

Ne vásárolj semmit nap! – Mi ebben hiszünk!

blogger-image-1803170880A környezetvédő, és más fogyasztáskritikus szervezetek arra kívánják felhívni a figyelmet ugyanezen a napon, hogy a civilizációnk által diktált túlfogyasztás számtalan káros környezeti és társadalmi következménnyel jár. A reklámipar és a fősodrú média által közvetített ideálok kiskorunk óta befolyásolják világképünket. Arra ösztönöznek, hogy minél több, minél gyorsabban és minél drágábban kielégítendő szükségletünk legyen.

Mindeközben elterelődik a figyelem arról, hogy mindez többnyire hosszú távon fenntarthatatlan mértékben veszi igénybe környezetünket. A nyugati társadalom vásárlási lázára, túlfogyasztására épülő nyersanyag- és energiaigény, a csomagolt termékek fogyasztásával keletkező szemét mennyisége és a szállításukkal kibocsátott különböző szennyezések mára az ökológiai katasztrófa súlyosbodásának első számú okaivá nőtték ki magukat.

Nem szegénységet, nem nélkülözést prédikálnak. Arra szeretnénk mi is felhívni a figyelmet, hogy a boldogságot, a megelégedettséget nem a boltokban találjuk, nem azok közt a dolgok között, amiket a hirdetésekben kinálnak. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a “kevesebb” gyakran több, és hogy kritikával kell kezelnünk fogyasztói igényeinket.

FIGYELEM!  – BOLBA FEKETE PÉNTEKE

Bolba tükörképét néziNE vegyetek BOLBA mesekönyvet Fekete Pénteken!

Azzal a lépéssel is szeretnénk ezt a szemléletet erősíteni, hogy ezen a napon, 2016. november 25-én, a BOLBA MESÉK – A víz című mesekönyv kétszeres áron, azaz 6980 Ft-ért lesz elérhető online webáruházunkban. Tényleg nem éri meg!!!

Helyette inkább kövessétek a  tanácsainkat!

NE VÁSÁROLJ SEMMIT NAP – Bolba Fekete Pénteke -2. rész

NE VÁSÁROLJ SEMMIT NAP – Bolba Fekete Pénteke -3. rész

 

Források:

http://tudatosvasarlo.hu/regi12pont;

http://www.nevasaroljsemmitnap.hu/;

https://hu.wikipedia.org/wiki/Black_Friday_(v%C3%A1s%C3%A1rl%C3%A1s)