Bolba mesék – A víz

ZöLdsÉgeKet MesÉlüNk!

Bolba mesék című környezetvédelmi könyvsorozatunk első részét, amely a víz témakörét járja körbe, a 6-9 éves korosztálynak és szüleiknek ajánljuk.

Hisszük, hogy minden kisgyerek szereti a kedves kis állatokat, illatozó növényeket, susogó fákat, és imád pancsolni a tiszta kék vízben.

Ezzel mi is így vagyunk, és úgy gondoltuk, örömmel vesznek a kezükbe olyan könyvet, ahol mesés, játékos formában ismerkedhetnek meg a környezetünk és a természet titkaival, és védelmének egy-egy fontos részletével.

Kalandos utazásra hívjuk most őket a víz világába, olvassák, forgassák, játsszák, használják, rajzoljanak, okosodjanak és építsék a zöld jövőt.

Miért nagyobb kincs a víz, mint egy gyémántokkal kirakott korona?

Hogyan vigyázhatunk erre a kincsre, ha már ládába, biza’, nem zárhatjuk?

Hogyan őrködhetünk az élővilág felett azzal, hogy a kincsünkre vigyázunk?

Bolba most elmeséli…

Írta: Exner Nika, Binges Viki és Virág Annamária

Bolba Mesék – A víz mesekönyv

2990 Ft

Exner Nika – Binges Viki – Virág Annamária

Bolba Mesék – A víz mesekönyv

Környezetvédelmi mesék és játékok gyermekeknek

ÚJRAPAPÍRON!

Illusztrálta: Imrei Boglárka
Oldalak száma: 80 oldal
Méret: 17×22 cm
Borító: Keménytáblás, cérnafűzött
Illusztrációk: színes
ISBN: 978-963-12-5839-4
Kiadó: Dr Exner Veronika
Kiadás éve: 2016
Ajánlott korosztály: 6-9 év

nka

A könyv kiadása a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Cikkszám: BO101

BoLBa mESeKöNYvE A vÍzRőL

Meggyőződésünk, hogy a legkomolyabb témákkal a lehető legkorábban kell elkezdeni foglalkozni. A gyerekek fogékonysága lenyűgöző. Kíváncsiságuk és befogadó készségük határtalan. Ezt az életkort kell megragadni arra, hogy érzékennyé és felelőssé tegyük őket.

Ehhez szükséges azoknak az összefüggéseknek az ismerete, amelyek az ember viselkedése és a környezet állapota között fennállnak. A gyermekek kötődése a természethez és a világegyetemhez aszerint alakul, ahogy a nevelési kereteik ezt beszabályozzák. Ha nem kapnak korlátot, és a természet erőforrásait végtelen mennyiségben kiaknázhatónak tartják, a természet rohamos degradálódásához járulnak hozzá. Ha bizonyos összefüggések ismeretében képet kapnak arról, hogy hogyan lehet valamit jól és rosszul csinálni, akkor segítséget kapnak ahhoz, hogy a környezettel való harmóniájukat megtalálják.

MiT tAláLSz bENne?

A könyvet öt részre tagoltuk.

Az első három részben a gyermekeket szólítjuk meg komplex, az életkoruknak megfelelő formában:

  • Az igazi kincs

   Boronkai Borzas Bolba, a bölcs bagolyanyó tanmeséje
   Klasszikus mese Lórándról, a juhászról, aki szembesül azzal, micsoda kincs a víz.

  • Tudod-e? Hallottad-e? Láttad-e? Ismered-e? – Utazás a víz körül

   Érdekességek, ismeretek a víz témakörében
   Rendkívüli hangsúlyt fektettünk arra, hogy sok illusztrációval, a 6-9 éves korosztály számára érthető, szemléltető módon meséljünk arról, mi a szerepe a víznek a természetben, miért és hogyan kell körültekintően eljárnunk életünk során, hogy megőrizzük ezt az értéket.

  • Szórakoztató vizes kalandok

   Játékok, egyszerű, otthon kipróbálható kísérletek, foglalkoztató
   Úgy gondoljuk, minél több eszközzel dolgozunk fel egy-egy témakört, annál több információt adhatunk át nekik tartósan. Mi lehetne erre a megfelelőbb eszköz, mint a csendes játék és a szülőkkel közös kísérletezés? “Csináljatok” otthon esőt, “színezzetek” virágot, rajzoljatok, keressetek, gondolkodjatok!

Az utolsó két részt kifejezetten a szülők figyelmébe ajánljuk.

Hisszük, hogy a gyerekekhez a szülői példán keresztül lehet igazán eljutni: amit otthon látnak, viszik tovább magukkal. Legyen ez jó példa, legyen a környezetvédelem és a természet szeretete a mindennapjaink szerves része, amelybe a jövő generációja “belenő”.

  • “Tudatmódosító Zöldségek” – zöld praktikák otthonunkban

   Ebben a részben igyekeztünk felsorolni azokat az alapvető és egyszerű otthoni megoldásokat, amellyel – első lépésként – egy hétköznapi háztartásban is rengeteget tehetünk az élő környezet védelmében, legyen szó a vízfogyasztásról, vízpazarlásról, vízszennyezésről.

  • Bolba programajánlója

   Ebben az utolsó fejezetben víz közeli családi programokat gyűjtöttünk csokorba, hogy az együtt töltött értékes idő vidáman, a szabadban, sok nevetéssel teljen.

Megrendelem!